Szef kuchni restauracji Dworzysko laureatem prestiżowej nagrody.

8 czerwca 2016 23:26. 08.06.2016. Szczawno-Zdrój. Wojciech Harapkiewiecz - laureat Hermesa Poradnika Restauratora 2016. Fot. Jacek Zych / Dziennik Wałbrzych

19 maja podczas XVIII Wiosennego Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci sektora hotelarskiego oraz gastronomicznego i FMCG (produkty sprzedawane często i po względnie niskich cenach), już po raz dwunasty zostały wręczone prestiżowe Statuetki Hermesa czasopisma „Poradnik Restauratora”. W tym roku na Gali, która odbyła się w Blow Up Hall 5050 w Poznaniu, statuetką Hermesa Poradnika Restauratora 2016 uhonorowany został szef kuchni w restauracji Dworzysko w Szczawnie-Zdroju, Wojciech Harapkiewicz.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

W minionych latach Hermesami uhonorowanych zostało wiele osobowości branży gastronomicznej, które obecnie są ambasadorami polskiej kuchni na świecie, jak Karol Okrasa, Robert Sowa, Kurt Scheller, Paweł Oszczyk, Wojciech Modest Amaro i wielu innych.

REKLAMA

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dodano: 8 czerwca 2016 23:26
`