Dodano: 30 września 2022 07:22
Dziś ostatni dzień głosowania na najlepszą zupę w regionie. To finał zabawy przygotowanej w ramach Festiwalu Zupy w Jedlinie-Zdroju
Tegoroczna edycja Festiwalu Zupy to już historia, ale dopiero dziś kończy się głosowanie publiczności na najlepszą zupę festiwalu! Po raz pierwszy festiwalowa publiczność mogła głosować na swojego faworyta online, aż tak długo. We wrześniu konkursowe zupy można było dodatkowo próbować w miejscach biorących udział w zabawie.
O uznanie publiczności w czasie festiwalu i w ostatnich tygodniach walczyli: Restauracja Arcy Jedlinka z Hostel i Browar Jedlinka – Kwaśnica na żeberkach, Poligon Smaków – Kuchnia Polowa & Grill – Grochowa Wojskowa, PTTK Harcówka Wałbrzych – Zielony barszcz, Oberża PRL Jedlina-Zdrój. Smaczne domowe jedzenie. – Zupa pomidorowa z lanymi kluskami, Wiejski Dwór w Rybnicy Leśnej – Zupa chrzanowa, Karczma Rycerska Zamku Grodno – Zamkowa micha rybna, Restauracja Industrialna – Grecka zupa avgolemono.
– Wszystko w Państwa rękach. Jeżeli chcielibyście zagłosować jeszcze, na którąś z zup, które były na festiwalu, to serdecznie zachęcamy. Głosy można oddać na stronie Centrum Kultury w Jedlinie-Zdroju. Dzisiaj po raz ostatni – mówi Wiesław Zalas, dyrektor jedlińskiego centrum.
Przypominamy, że wszyscy, którzy wezmą udział w zabawie wezmą także udział w losowaniu atrakcyjnych nagród.
– To nagrody ufundowane przez restauratorów, którzy brali udział w naszym konkursie. Można wygrać kolację, obiad czy pobyt, a Centrum Kultury poprzez swój park aktywności też ufundowało dwie nagrody o wysokości 100 złotowych voucherów na Park Aktywności w Jedlieni-Zdroju – dodaje Zalas.
Tegoroczny, 19. Dolnośląski Festiwal Zupy w Jedlinie-Zdroju odbył się 28 sierpnia i przyciągnął turystów z całego regionu. Decyzją jury w składzie Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni w Restauracji Boreczna, Barbara Szeligowska, redaktor Radia Wrocław oraz Maja Drapich, przewodnicząca Rady Miejskiej w Jedlinie-Zdroju wygrała kwaśnica na żeberkach przygotowana przez restaurację Arcy Jedlinka. Na drugim miejscu uplasowała się grochowa wojskowa prosto z Poligonu Smaków. Trzecie miejsce zajął barszcz ukraińsku przygotowany przez gości z Ukrainy z pensjonatu Warszawianka w Jedlinie-Zdroju.
Zobacz także
- Napad na kantor w Lubawce. Trwa policyjna obława
- Szczawno Zdrój. Rozpoczęło się I Dolnośląskie Forum Gospodarcze. Wśród gości Michał Dworczyk, Cezary Przybylski i Roman Szełemej
- Wałbrzych. Na Wieniawskiego stanie fotoradar? Mogą pojawić się także dodatkowe światła
- Wtorkowy wypadek ciężarówki na A4. W sieci pojawił się film z wypadku
- Wałbrzych. Potrącenie rowerzysty na Szczawienku. Sprawca ukarany mandatem w wysokości 1,5 tysiąca złotych
- 15-latek z Wałbrzycha autorem fałszywego alarmu bombowego we Wrocławiu. Jego losem zajmie się sąd
Najczęściej czytane
Tragedia w Boguszowie-Gorcach. Nie żyje 22-letnia kobieta
Wałbrzych. Europejką pojedziemy szybciej? Jest apel w tej sprawie
Prokuratura zajmie się odbudową Zakładu Przyrodoleczniczego w Szczawnie-Zdroju? Jest zawiadomienie dotyczące remontu
Boguszów-Gorce. Wypadek quada. Pojazdem miała kierować młoda dziewczyna
Prezes Uzdrowiska o działalności w Jedlinie-Zdroju. „Nasze stanowisko jest jednoznaczne”