Dodano: 30 września 2022 07:22
Dziś ostatni dzień głosowania na najlepszą zupę w regionie. To finał zabawy przygotowanej w ramach Festiwalu Zupy w Jedlinie-Zdroju
Tegoroczna edycja Festiwalu Zupy to już historia, ale dopiero dziś kończy się głosowanie publiczności na najlepszą zupę festiwalu! Po raz pierwszy festiwalowa publiczność mogła głosować na swojego faworyta online, aż tak długo. We wrześniu konkursowe zupy można było dodatkowo próbować w miejscach biorących udział w zabawie.
O uznanie publiczności w czasie festiwalu i w ostatnich tygodniach walczyli: Restauracja Arcy Jedlinka z Hostel i Browar Jedlinka – Kwaśnica na żeberkach, Poligon Smaków – Kuchnia Polowa & Grill – Grochowa Wojskowa, PTTK Harcówka Wałbrzych – Zielony barszcz, Oberża PRL Jedlina-Zdrój. Smaczne domowe jedzenie. – Zupa pomidorowa z lanymi kluskami, Wiejski Dwór w Rybnicy Leśnej – Zupa chrzanowa, Karczma Rycerska Zamku Grodno – Zamkowa micha rybna, Restauracja Industrialna – Grecka zupa avgolemono.
– Wszystko w Państwa rękach. Jeżeli chcielibyście zagłosować jeszcze, na którąś z zup, które były na festiwalu, to serdecznie zachęcamy. Głosy można oddać na stronie Centrum Kultury w Jedlinie-Zdroju. Dzisiaj po raz ostatni – mówi Wiesław Zalas, dyrektor jedlińskiego centrum.
Przypominamy, że wszyscy, którzy wezmą udział w zabawie wezmą także udział w losowaniu atrakcyjnych nagród.
– To nagrody ufundowane przez restauratorów, którzy brali udział w naszym konkursie. Można wygrać kolację, obiad czy pobyt, a Centrum Kultury poprzez swój park aktywności też ufundowało dwie nagrody o wysokości 100 złotowych voucherów na Park Aktywności w Jedlieni-Zdroju – dodaje Zalas.
Tegoroczny, 19. Dolnośląski Festiwal Zupy w Jedlinie-Zdroju odbył się 28 sierpnia i przyciągnął turystów z całego regionu. Decyzją jury w składzie Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni w Restauracji Boreczna, Barbara Szeligowska, redaktor Radia Wrocław oraz Maja Drapich, przewodnicząca Rady Miejskiej w Jedlinie-Zdroju wygrała kwaśnica na żeberkach przygotowana przez restaurację Arcy Jedlinka. Na drugim miejscu uplasowała się grochowa wojskowa prosto z Poligonu Smaków. Trzecie miejsce zajął barszcz ukraińsku przygotowany przez gości z Ukrainy z pensjonatu Warszawianka w Jedlinie-Zdroju.
Zobacz także
- BMW w „kontrolowanym poślizgu”. Samochód wpadł w świąteczne dekoracje na rynku w Ząbkowicach Śląskich [FILM]
- Przed nami zimna noc. W okolicach Jeleniej Góry nawet do -15 stopni
- Próbował uniknąć kontroli drogowej
- 13 kolizji podczas weekendu. Najgroźniejsza w Czarnym Borze
- Głuszyca. Podsumowanie roku 2024- rok zmian, inwestycji i wyzwań
- Zasypane schody na dworcu Wałbrzych Główny. Czytelnicy ostrzegają!
Najczęściej czytane
- Pilchowice i Kolorowe Jeziorka w tajemniczej historii o morderstwie. Dolny Śląsk w kolejnym serialu Netflixa
- Bezskuteczne apele w Andrzejówce. Połamane sanki i blokady dróg to codzienność
- „Śnieżka” ze Świebodzic przejmuje część zakładów konkurencji. Chodzi o firmę z Opolszczyzny
- Wałbrzych. „Patrz, gdzie parkujesz…” Policja ostrzega przed samosądami
- Kończą budowę wieży na Dzikowcu. Otwarcie wieży być może już w lutym